Vesti

Stajaće ovacije za Verdijevu operu "Aida" na gostovanju u Čačku

7 novembar 2019

Ansambl Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, gostovao je 7. novembra u Domu kulture Čačak sa operom Đuzepa Verdija „Aida“.
 
Pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića, nastupili su Ana Rupčić (Aida), Nataša Jović Trivić (Amneris), Dušan Plazinić (Radames), Aleksandar Stamatović (Amonasro), Nenad Jakovljević (Ramfis), Mihailo Šljivić  (Kralj), Tatjana Mitić (Sveštenica) i Mihailo Otašević (Glasnik).

U dvorani sa više od 700 mesta, koja je desetak dana pre ovog grandioznog umetničkog događaja bila rasprodata, oduševljeni Čačani dočekali su kraj predstave na nogama, a više od 200 učesnika tog spektakla, nagradili  višeminutnim burnim aplauzom.

U predstavi su učestvovali i Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.

Gostovanje je realizovano u okviru Protokola o saradnji, koji su početkom februara ove godine, u ime Narodnog pozorišta u Beogradu i Doma kulture Čačak, potpisali Ivana Vujić i Radisav Luković.  

Verdijevo remek delo "Aida", isprepleteno najsnažnijim ljudskim emocijama kao što su ljubav, mržnja, strast, izdaja, vojnička hrabrost, političke intrige... premijerno je izvedeno 10. aprila 2013. godine na Velikoj sceni u režiji gosta iz Bugarske Ognjana Draganova.

Scenografiju su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović, kostime Milanke Berberović obnovila je Katarina Grčić, koreografiju je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.
M.B.