Вести

Свечани дефиле Балета Народног позоришта и Балетске школе „Лујо Давичо“

20 новембар 2023

Свечани дефиле Балета Народног позоришта и Балетске школе „Лујо Давичо“ је посебно осмишљен програм којим прослављамо стогодишњицу нашег балетског ансамбла 22.новембра на дан обележавања 155. рођендана Народног позоришта. 

Величанствени дефиле на Великој сцени представиће ансамбл и солисте Народног позоришта којима се придружују ученици основне и средње Балетске школе „Лујо Давичо“, будући нараштаји који ће једног дана и играти на овој сцени.

Уметничка директорка Ана Павловић осмислила је програм у којем представљамо концертно извођење одломка из премијерно обновљених балета „Жизела“, „Лабудово језеро, „Краљица Марго“ , као и „Гусар/ Le Corsaire“ који је по први пут постављен на нашој сцени поводом обележавања 100 година од прве балетске представе код нас. 

Вече ће започети представљaњем свих генерација београдске балетске школе, а током програма представиће се и класа дипломаца са нумером из балета „Пакита“. У завршној сцени учествоваће око 120 играча, ученика балетске школе и чланова балетског ансамбла Народног позоришта, што представља до сада никад виђени подухват који слави прошлост и будућност балетске уметности у Србији.