Вести

Уручена признања „Златни беочуг“, међу награђенима и Ивана Вујић, Мила Драгичевић, Вјера Мујовић, Лепомир Ивковић и Крунислав Симић

28 март 2019

Престижно признање „Златни беочуг“, које додељује Културно-просветна заједница Београда, уручено је добитницима 28. марта на Великој сцени, а међу лауреатима је и петоро уметника из Народног позоришта – в.д. управнице Ивана Вујић, првакиња Балета Мила Драгичевић, глумци Лепомир Ивковић и Вјера Мујовић и солиста и кореограф у пензији Крунислав Симић.

Уместо Иване Вујић, која је била одсутна из професионалних разлога, награду је примила њена сарадница Тамара Поповић. 

Ове године, за трајни допринос култури Београда, награђено је још 20 стваралаца, уметника, научника, професора, културних посленика, као и представника установа и организација.

„Златни беочуг“, који Културно просветна заједница Београда додељује од 1970. године, признање је за заокружене духовне вредности и достигнућа која континуирано повезују све оне који омогућују успешнији духовни живот Београда и Србије. 

Творци награде су песник Васко Попа, који јој је и дао име, сликар Радомир Стевић Рас и историчар уметности Јевта Јевтовић.
М.Б.

Галерија