Вести

Владa Републике Србије именовала нови Управни одбор Народног позоришта у Београду

20 децембар 2018

Владa Републике Србије на седници одржаној 20. децембра именовала је нови Управни одбор Народног позоришта у Београду.

Председник Управног одбора биће позоришни продуцент, управник Задужбине „Илије М. Коларца” – Београд Јасна Димитријевић.

За чланове су именовани редовни професор Факултета музичке у Београду и оперски певач Никола Мијаиловић, примабалерина, оснивач  Плесне школе „Ашхен Атаљанц” Београд  Ашхен Атаљанц, доцент на Правном факултету у Београду Универзитета у Београду др Филип Бојић, дистрибутер за кинематографију, менаџер у култури са огромним искуством у маркетингу и комуникацијама у култури, оснивач „Fame solutions” Београд Марко Чкоњевић и из редова запослених у Народном позоришту - солиста Балета Дејан Коларов и дипломирани правник Јасна Нуховић.

“Именовањем чланова Управног одбора, настављено је конституисање управе Народног позоришта, које треба да модернизује наш национални театар, уведе богатију и разноврснију продукцију, оствари снажнију међународну сарадњу и копродукцију и развије образовне програме. Уз модернизацију рада, неопходно је унапређење услова рада, што укључује обнову дела инфраструктуре и бољу организацију рада”, наведено је у саопштењу републичке Владе.
М.Б.