Vesti

Vlada Republike Srbije imenovala novi Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu

20 decembar 2018

Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 20. decembra imenovala je novi Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predsednik Upravnog odbora biće pozorišni producent, upravnik Zadužbine „Ilije M. Kolarca” – Beograd Jasna Dimitrijević.

Za članove su imenovani redovni profesor Fakulteta muzičke u Beogradu i operski pevač Nikola Mijailović, primabalerina, osnivač  Plesne škole „Ašhen Ataljanc” Beograd  Ašhen Ataljanc, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu Univerziteta u Beogradu dr Filip Bojić, distributer za kinematografiju, menadžer u kulturi sa ogromnim iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, osnivač „Fame solutions” Beograd Marko Čkonjević i iz redova zaposlenih u Narodnom pozorištu - solista Baleta Dejan Kolarov i diplomirani pravnik Jasna Nuhović.

“Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju međunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe. Uz modernizaciju rada, neophodno je unapređenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada”, navedeno je u saopštenju republičke Vlade.
M.B.