Вести

Ауторски пројекат Игора Вука Торбице „Тартиф“ (Kомично у класичном), по мотивима оригиналне Молијерове драме „Тартиф“, 29. јануара у оквиру „Игорових дана“

27 јануар 2022

У оквиру ревије представа „Игорови дани“, 29 фебруара (19,00) на Великој сцени биће изведен ауторски пројекат Игора Вука Торбице „Тартиф“ (Kомично у класичном), по мотивима оригиналне Молијерове драме „Тартиф“.

У представи, урађеној у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор играју Саша Торлаковић, Хана Селимовић, Нинослав Ђорђевић, Тијана Марковић, Марко Марковић, Биљана Kескеновић, Даница Грубачки, Марко Савић, Душан Вукашиновић, Немања Бакић, Милорад Kапор, Милијана Макевић.

У оригиналном Молијеровом тексту драме, централна тема - лицемерје и лаж - који су се односили на религиозно лицемерје, у адаптацији Игора Вука Торбице, која је настајала у процесу самог рада потпомогнута смелим глумачким импровизацијама, тема се усмерава на актуелне проблеме у друштву која се представља кроз оквир породице. 

Представа указује на нашу моралну слабост, изманипулисаност због наметнутог осећаја кривице, на наше пристајање на неприхватљиве услове живота, потичињеност, глупост и лаж.

Сценографију је урадила Андреја Рондовић, костиме Јелисавета Татић Чутурило, док је за музику био задужен Владимир Пејковић.

Више о ревији "Игорови дани" можете да прочитате ОВДЕ

Галерија