Vesti

Autorski projekat Igora Vuka Torbice „Tartif“ (Komično u klasičnom), po motivima originalne Molijerove drame „Tartif“, 29. januara u okviru „Igorovih dana“

27 januar 2022

U okviru revije predstava „Igorovi dani“, 29 februara (19,00) na Velikoj sceni biće izveden autorski projekat Igora Vuka Torbice „Tartif“ (Komično u klasičnom), po motivima originalne Molijerove drame „Tartif“.

U predstavi, urađenoj u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor, Milijana Makević.

U originalnom Molijerovom tekstu drame, centralna tema - licemerje i laž - koji su se odnosili na religiozno licemerje, u adaptaciji Igora Vuka Torbice, koja je nastajala u procesu samog rada potpomognuta smelim glumačkim improvizacijama, tema se usmerava na aktuelne probleme u društvu koja se predstavlja kroz okvir porodice. 

Predstava ukazuje na našu moralnu slabost, izmanipulisanost zbog nametnutog osećaja krivice, na naše pristajanje na neprihvatljive uslove života, potičinjenost, glupost i laž.

Scenografiju je uradila Andreja Rondović, kostime Jelisaveta Tatić Čuturilo, dok je za muziku bio zadužen Vladimir Pejković.

Više o reviji "Igorovi dani" možete da pročitate OVDE

Galerija