Вести

Балет „Хазарски речник – Ловци на снове“ три вечери заредом изведен с великим успехом на Чехов фестивалу у Москви

12 новембар 2021

Балет „Хазарски речник – Ловци на снове“, по мотивима романа Милорада Павића, у режији Ливије Пандур и кореографији Роналда Савковића, гостоваo je с великим успехом 9, 10. и 11. новембра на чувеном Чехов фестивалу у Москви.

Све три вечери, публика у руској престоници уживала је у овом једночином балету, а на крају сваког од извођења поздрављала је наше уметнике дугим аплаузом и узвицима „браво“.

Балет, премијерно изведен 19. маја 2018. године, представља омаж чувеном словеначком и европском позоришном редитељу Томажу Пандуру (1963-2016) који је драмску представу „Хазарски речник“ поставио крајем јуна 2002. године на сцени београдског Центра „Сава".

У подели су Соња Вукићевић, Сања Нинковић, Милица Јевић Дрндаревић, Тијана Шебез, Љиљана Велимиров, Маја Стојаков, Олга Олћан Миљевић, Ада Распор, Дејан Kоларов, Милан Рус, Игор Пастор, Никола Бјанко, Хозе Иглесијас, Милош Живановић и Антонио Бибо.

Ауторску музику, специјално за тај балетски пројекат, компоновао је Мирослав Бако, сценографију је креирала кућа за дизајн и концептуалну уметност Нумен, костимографкиња је Ангелина Атлагић, а дизајнер светла Јаша Коцели.

Подсећамо да је овај модерни балет, чији је предложак препун симбола и безграничних могућности за покрет, тело и визуелне ефекте, недавно, почетком септембра, изведен, такође, с великим успехом на музичком фестивалу „Festival de Verano de Escorial“, одржаном у позоришту – Аудиторијум у Ескоријалу, вековном седишту шпанских краљева, недалеко од Мадрида.
 

Галерија