Вести

ДЕЈАН САВИЋ УРУЧИО ДРАМСКОМ УМЕТНИКУ ПРЕДРАГУ МИКИЈУ МАНОЈЛОВИЋУ ПЕЧАТ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ

19 јун 2015

В.д. управника Народног позоришта у Београду Дејан Савић уручио је у петак 19. јуна драмском уметнику Предрагу Микију Манојловићу Печат Народног позоришта.
Награду која се додељује поводом посебног доприноса животу и раду Куће, признати глумац је добио на Сцени „Раша Плаовић“ уочи почетка промоције књиге “А, ко си ти ?", са поднасловом "Аутобиографија Предрага Микија Манојловића".
Савић је подсетио да је Манојловић пуне две деценије био стални члан драмског ансамбла Народног позоришта и нагласио да је у том периоду остварио низ незаборавних улога од којих је посебно издвојио насловне роле у “Сирану де Бержераку” Едмонда Ростана и Шекспировом “Ричарду Трећем” , као и лик Бруна у Величанственом Рогоњи” Фернана Кромленка.
“Памтимо наше великане који су уградили себе не само у Народно позориште, него и у српску културу, уопште. Један од њих, свакако је и Мики Манојловић. Имам посебно задовољство и част да му у име Куће, уручим ово признање – Печат Народног позориштa у Београду”, рекао је Савић.
Поздрављен бурним аплаузом бројне публике, Манојловић се захвалио Савићу на тој престижној награди истакавши да је “изненађен овом почашћу”.
Он је рекао да га за Народно позориште, у које је дошао захваљујући некадашњем управнику Велимиру Веци Лукићу који га је “отео из Атељеа 212”, везују бројне и лепе успомене.
“Не могу да замислим свој живот без онога што сам овде играо и без људи са којима сам ту радио. Хвала вам лепо на овом признању”, додао је Манојловић.
М.Б.