Vesti

DEJAN SAVIĆ URUČIO DRAMSKOM UMETNIKU PREDRAGU MIKIJU MANOJLOVIĆU PEČAT NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

19 jun 2015

V.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić uručio je u petak 19. juna dramskom umetniku Predragu Mikiju Manojloviću Pečat Narodnog pozorišta.
Nagradu koja se dodeljuje povodom posebnog doprinosa životu i radu Kuće, priznati glumac je dobio na Sceni „Raša Plaović“ uoči početka promocije knjige “A, ko si ti ?", sa podnaslovom "Autobiografija Predraga Mikija Manojlovića".
Savić je podsetio da je Manojlović pune dve decenije bio stalni član dramskog ansambla Narodnog pozorišta i naglasio da je u tom periodu ostvario niz nezaboravnih uloga od kojih je posebno izdvojio naslovne role u “Siranu de Beržeraku” Edmonda Rostana i Šekspirovom “Ričardu Trećem” , kao i lik Bruna u Veličanstvenom Rogonji” Fernana Kromlenka.
“Pamtimo naše velikane koji su ugradili sebe ne samo u Narodno pozorište, nego i u srpsku kulturu, uopšte. Jedan od njih, svakako je i Miki Manojlović. Imam posebno zadovoljstvo i čast da mu u ime Kuće, uručim ovo priznanje – Pečat Narodnog pozorišta u Beogradu”, rekao je Savić.
Pozdravljen burnim aplauzom brojne publike, Manojlović se zahvalio Saviću na toj prestižnoj nagradi istakavši da je “iznenađen ovom počašću”.
On je rekao da ga za Narodno pozorište, u koje je došao zahvaljujući nekadašnjem upravniku Velimiru Veci Lukiću koji ga je “oteo iz Ateljea 212”, vezuju brojne i lepe uspomene.
“Ne mogu da zamislim svoj život bez onoga što sam ovde igrao i bez ljudi sa kojima sam tu radio. Hvala vam lepo na ovom priznanju”, dodao je Manojlović.
M.B.