Вести

ГОСТУЈУЋА ПРЕДСТАВА "ПОСЛЕДЊА ПЕСМА" ИЗВЕДЕНА НА СЦЕНИ "РАША ПАЛОВИЋ"

1 март 2014

Поводом 70. година од смрти Јована Дучића, у суботу 1. марта на Сцени "Раша Плаовић" изведена је гостујућа представа "Последња песма", о том признатом српском песнику и дипломати, по тексту Аните Панић, у адаптацији и режији Марка Мисираче.

У овом узбудљивом комаду о љубави, страсти, кајању, пропуштеним приликама и стиховима који живот значе, улогу Дучића тумачио је глумац Народног позоришта у Београду Небојша Кундачина, Дучићеву велику љубав Јованку Јовановић Тодоровић играла је глумица Народног позоришта Републике Српске Маја Колунџија Зорое, а његовог младог рођака Милан Никитовић.
Телевизијска ауторка и документаристкиња Панић одабрала је за радњу драме период између 1941. и 1943. године, пред крај живота песника.
Дучић је на прагу својих седамдесетих послат од стране распаднуте отаџбине, Краљевине Југославије, у специјалну мисију у Америку.
Место дешавања је салон у вили његовог рођака Михаила Дучића, на обали Мичигенског језера...
Премијера представе, у продукцији "Балкан филма", Удружења драмских умјетника Српске и Дрина филма, одржана је 20. септембра 2013. године у београдском Позоришту "Модерна гаража".
М.Б.