ЈАСМИНА ТРУМБЕТАШ ПЕТРОВИЋ НАСТУПИЛА КАО СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТ НА ГАЛА КОНЦЕРТУ У БРАШОВУ

10 новембар 2014

Првакиња Опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић наступила је у суботу 8. новембра као специјални гост Гала концерта одржаног у оквиру Међународног Оперско-балетског фестивала у румунском граду Брашову.
Наша уметница, коју су гледаоци поздравили бурним аплаузом, извела је арије из Вердијевих опера "Аида" (дует Аиде и Амонасра) и "Моћ судбине" (арија Леоноре).
На тај начин, сопран Трумбеташ Петровић, још једном се у пуном сјају представила румунској публици, после паузе од непуних годину дана када је, такође са великим успехом, са ансамблом Националне опере у Крајови, певала насловну улогу у "Аиди", ремек-делу славног италијанског композитора Ђузепа Вердија.
- Утисци су заиста изванредни. Осим мене, на концерту су учествовале и бројне румунске колегинице и колеге. Имала сам велико задовољство да наступим са уметницима који и те како негују културу певања и имају веома добре школе које су скоро идентичне са италијанском белканто школом. У прилог томе иде и чињеница да у Румунији има осам оперских кућа које све раде пуном паром.То значи да су они не само одлични музичари и певачи, него и инструменталисти. Било ми је заиста драго што сам освојила још један њихов град - каже, у изјави за сајт Народног позоришта, Јасмина Трумбеташ Петровић.
М.Б.