Vesti

JASMINA TRUMBETAŠ PETROVIĆ NASTUPILA KAO SPECIJALNI GOST NA GALA KONCERTU U BRAŠOVU

10 novembar 2014

Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović nastupila je u subotu 8. novembra kao specijalni gost Gala koncerta održanog u okviru Međunarodnog Opersko-baletskog festivala u rumunskom gradu Brašovu.
Naša umetnica, koju su gledaoci pozdravili burnim aplauzom, izvela je arije iz Verdijevih opera "Aida" (duet Aide i Amonasra) i "Moć sudbine" (arija Leonore).
Na taj način, sopran Trumbetaš Petrović, još jednom se u punom sjaju predstavila rumunskoj publici, posle pauze od nepunih godinu dana kada je, takođe sa velikim uspehom, sa ansamblom Nacionalne opere u Krajovi, pevala naslovnu ulogu u "Aidi", remek-delu slavnog italijanskog kompozitora Đuzepa Verdija.
- Utisci su zaista izvanredni. Osim mene, na koncertu su učestvovale i brojne rumunske koleginice i kolege. Imala sam veliko zadovoljstvo da nastupim sa umetnicima koji i te kako neguju kulturu pevanja i imaju veoma dobre škole koje su skoro identične sa italijanskom belkanto školom. U prilog tome ide i činjenica da u Rumuniji ima osam operskih kuća koje sve rade punom parom.To znači da su oni ne samo odlični muzičari i pevači, nego i instrumentalisti. Bilo mi je zaista drago što sam osvojila još jedan njihov grad - kaže, u izjavi za sajt Narodnog pozorišta, Jasmina Trumbetaš Petrović.
M.B.