Вести

Концерт клавирског дуа „КаНа“ на Сцени „Раша Плаовић“

14 новембар 2023

Концерт клавирског дуа „КаНа“ којег чине Катарина Чолаковић и Наталија Ивић биће одржан у недељу 19. новембра (20:30) на Сцени „Раша Плаовић“.

На програму ће бити дела Вере Миланковић, Иване Стефановић, Драгана Јовановића и Милане Стојадиновић-Милић.

Наталија Ивић и Kатарина Чолаковић започеле су сарадњу на Факултету музичке уметности у Београду 2017. године на часовима камерне музике у класи проф. Тее Димитријевић. Веома брзо пронашле су заједнички језик и тон и почеле да наступају заједно. Спој истих енергија и љубав према музици за клавир у четири руке довео је до настанка дуа „KаНа“.

Као дуо освојиле су награде на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду, Међународном такмичењу „Константин Велики“ у Нишу, Међународном музичком такмичењу у Москви, као и на VII Међународном пијанистичком такмичењу „Бањалучки бијенале“ где су освојиле специјалну награду са сто поена, чиме су уједно биле и лауреати VI категорије.

Представљале су ФМУ на А фесту у организацији Академије уметности у Новом Саду. Учествовале су у оквиру ФЕСТУМ-а у атријуму Народног музеја и оствариле многобројне наступе у значајним салама у Београду и Србији.

Пре заједничке сарадње, сарађивале су са различитим камерним саставима и наступале у концертним салама широм земље. 

Галерија