Vesti

Koncert klavirskog dua „KaNa“ na Sceni „Raša Plaović“

14 novembar 2023

Koncert klavirskog dua „KaNa“ kojeg čine Katarina Čolaković i Natalija Ivić biće održan u nedelju 19. novembra (20:30) na Sceni „Raša Plaović“.

Na programu će biti dela Vere Milanković, Ivane Stefanović, Dragana Jovanovića i Milane Stojadinović-Milić.

Natalija Ivić i Katarina Čolaković započele su saradnju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine na časovima kamerne muzike u klasi prof. Tee Dimitrijević. Veoma brzo pronašle su zajednički jezik i ton i počele da nastupaju zajedno. Spoj istih energija i ljubav prema muzici za klavir u četiri ruke doveo je do nastanka dua „KaNa“.

Kao duo osvojile su nagrade na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, Međunarodnom takmičenju „Konstantin Veliki“ u Nišu, Međunarodnom muzičkom takmičenju u Moskvi, kao i na VII Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Banjalučki bijenale“ gde su osvojile specijalnu nagradu sa sto poena, čime su ujedno bile i laureati VI kategorije.

Predstavljale su FMU na A festu u organizaciji Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učestvovale su u okviru FESTUM-a u atrijumu Narodnog muzeja i ostvarile mnogobrojne nastupe u značajnim salama u Beogradu i Srbiji.

Pre zajedničke saradnje, sarađivale su sa različitim kamernim sastavima i nastupale u koncertnim salama širom zemlje. 

Galerija