Вести

Македонски национални театар Скопље гостовао са представом „Живот је леп“

8 децембар 2019

Македонски национални театар Скопље гостовао је 8. децембра на Великој сцени са представом„Живот је леп“, урађеној по тексту „Самоубица“ Николаја Ердмана, у адаптацији и режији Александра Морфова.

Главног јунака ове црне комедије, малог, обичног човека који има свој особени однос према животу који није оптерећен великим идејама, него реалним животом у његовом примарном облику - Семјона Семјоновича Подсекаљникова маестрално је тумачио Никола Ристановски.

У великом ансамблу улоге су остварили и Николина Kујача (Марија Лукјанова), Звездана Ангеловска (Серафима Илинична), Сашко Kоцев (Александар Петрович Kалабушкин), Тања Kочовска (Маргарита Ивановна), Емил Рубен (Аристарх Доминикович Гранд-Скубик), Гораст Цветковски (Виктор Абрамович), Славиша Kајевски (Сергеј Александрович), Благој Веселинов (Григориј Пугачов), Александар Горгиоски (Алексеј Стаканов)...

Редитељ је сачинио и избор музике, сценограф је Никола Тороманов, костиме је урадила Марија Пупучевска, а кореографију Инга Kрасовска. 

Морфов није урадио комад о самоубиству, нити о смрти, већ о једном човеку који поново открива живот и колико је он, у ствари, леп.

Ова слојевита, смешно-тужна и раскошна представа, о човеку који силази до пакла, да би схватио да је живот несто веома драгоцено, наишла је на веома добар пријем код београдске публике која је стајаћим овацијама наградила комплетну глумачку екипу.  

Драгим гостима из Скопља, управница Ивана Вујић поклонила је, како је истакла, с великом љубављу Печат Народног позоришта, који је, у име ансамбла, примио Никола Ристановски.

М.Б.