Вести

МЈУЗИКЛ ЗА ДЕЦУ „ТЕСЛА И БИТКА НА МАГНЕТНОМ ПОЉУ“ 22. ЈАНУАРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

26 децембар 2016

Мјузикл за децу „Тесла и битка на Магнетном пољу“, Небојше Ромчевића и Леонтине Вукомановић, у режији Ђорђа Макаревића, по идеји Бранислава Бркића, и у продукцији Дечјег културног центра Београд, биће изведен у недељу 22. јануара (12,00) на Великој сцени.
Главна јунакиња, девојчица Луна, води живот у двадесет првом веку, окружена изумима који не би постојали да није било Николе Тесле. Њен највећи страх био је страх од буке Грома.
Да ли је Тесла разумео језик громова? Да ли је изумео не само двадесети, него и читав двадесетпрви век? Да ли је Теслина стратегија мира - инспирација за генерације које долазе? Одговоре на ова и многа друга питања, наћи ћете у првом мјузиклу за децу "Тесла и битка на Магнетном пољу", у коме Тесла и девојчица Луна помажу Грому и Апаратима да ослободе малени народ Електрона, из канџи похлепне владарке Једносмерне струје - Алаве.
Да ли ће Алава, поред свега што има, пожелети и другарицу, или ће сачувати Једносмерно царство? Открићемо у чудесном музичком путовању по земљи Електропији, у потрази за поробљеним Електронима. Само један слободан Електрон довољан је да покрене ланчану реакцију, а исход битке на Магнетном пољу, до краја ће бити неизвестан…
У подели су Ђорђе Давид Николић, Марко Марковић, Душица Новаковић, Лазар Дубовац, Лена Стаменковић, деца из Хора "Чаролија" и деца из Студија за културу говора и глуме Дечијег Културног Центра Београда.
Пројекат је урађен под покриветљством је Града Беграда – Секретаријата за културу и Градске управе града Београда.
М.Б.