Vesti

MJUZIKL ZA DECU „TESLA I BITKA NA MAGNETNOM POLjU“ 22. JANUARA NA VELIKOJ SCENI

26 decembar 2016

Mjuzikl za decu „Tesla i bitka na Magnetnom polju“, Nebojše Romčevića i Leontine Vukomanović, u režiji Đorđa Makarevića, po ideji Branislava Brkića, i u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, biće izveden u nedelju 22. januara (12,00) na Velikoj sceni.
Glavna junakinja, devojčica Luna, vodi život u dvadeset prvom veku, okružena izumima koji ne bi postojali da nije bilo Nikole Tesle. Njen najveći strah bio je strah od buke Groma.
Da li je Tesla razumeo jezik gromova? Da li je izumeo ne samo dvadeseti, nego i čitav dvadesetprvi vek? Da li je Teslina strategija mira - inspiracija za generacije koje dolaze? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, naći ćete u prvom mjuziklu za decu "Tesla i bitka na Magnetnom polju", u kome Tesla i devojčica Luna pomažu Gromu i Aparatima da oslobode maleni narod Elektrona, iz kandži pohlepne vladarke Jednosmerne struje - Alave.
Da li će Alava, pored svega što ima, poželeti i drugaricu, ili će sačuvati Jednosmerno carstvo? Otkrićemo u čudesnom muzičkom putovanju po zemlji Elektropiji, u potrazi za porobljenim Elektronima. Samo jedan slobodan Elektron dovoljan je da pokrene lančanu reakciju, a ishod bitke na Magnetnom polju, do kraja će biti neizvestan…
U podeli su Đorđe David Nikolić, Marko Marković, Dušica Novaković, Lazar Dubovac, Lena Stamenković, deca iz Hora "Čarolija" i deca iz Studija za kulturu govora i glume Dečijeg Kulturnog Centra Beograda.
Projekat je urađen pod pokrivetljstvom je Grada Begrada – Sekretarijata za kulturu i Gradske uprave grada Beograda.
M.B.