Vesti

NA VELIKOJ SCENI ODRŽAN NOVOGODIŠNjI KONCERT "SVIRAMO ZA DECU"

4 januar 2016

Novogodišnji koncert pod nazivom "Sviramo za decu" uz učešće prvaka, solista i Orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu održan je u ponedeljak 4. januara na Velikoj sceni.
Koncert je otvoren uvertirom iz opere „Karmen“ Žorža Bizea, a potom nastavljen izvođenjem najlepših dečijih pesama (u aranžmanima Draška Jankovića) kao što su „Drugarstvo“, „Braću ne donose rode“, „Slon lepotan Dondolan“, „Razbole se lisica“, „Padaju, padaju“, „Deset ljutih gusara“, „Zakleo se bumbar“, „Kad si srećan“, „Cica iz Grivca“...
Pod dirigentskim upravama Ane Zorane Brajović i Dijane Diskić nastupili su Jadranka Jovanović, Miodrag D. Jovanović, Aleksandra Angelov, Sofija Pižurica, Dragoljub Bajić, Vuk Zekić, Nataša Radovanović, Dragutin Matić, Darko Đorđević, Mihailo Šljivić, Nevena Matić, Pavle Žarkov i članovi Dečijeg hora „Horislavci“.
Kao gost, u programu je učestvovao i solista Baleta Narodnog pozorišta i poznati pop pevač Aleksa Jelić koji je izveo obradu „Čudne šume“, jednog od najvećih hitova legendarnog rok sastava „YU grupa“, sa njihovog prvog studijskog albuma iz 1973. godine.
Publika u prepunoj sali, među kojom su bila i brojna deca preškolskog uzrasta, ali i ona nešto starija, pozdravljala je umetnike posle svake numere burnim aplauzom, a na kraju koncerta, nagradila ih je višeminutnim stajaćim ovacijama, uz "Čudnu šumu" koju je Jelić izveo na bis.
Koncert je režirala Ivana Dragutinović Maričić.
Scenografiju je uradila Nevenka Vidak, dok je za izbor kostima bila zadužena Sara Bradić.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE