Vesti

PRIHOD OD PREDSTAVE “DR” BIĆE UPLAĆEN NA RAČUN AKCIJE “BITKA ZA BEBE”

7 oktobar 2011

U okviru akcije Fonda B92 „Bitka za bebe“, kojoj se priključilo i Narodno pozorište, 7. oktobra na Velikoj sceni izvedena je Nušićeva komedija „Dr“ u režiji Jagoša Markovića.

Uoči početka predstave, publici se obratio zamenik upravnika Narodnog pozorišta Borislav Balać koji je rekao da se Kuća sa velikom radošću priključila pomenutoj akciji.
On je najavio da će kompletan prihod od predstave biti uplaćen na račun te akcije čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu 100 inkubatora za prevremeno rođene bebe u Srbiji, a prisutni su taj gest pozdravili gromoglasnim aplauzom.
Dodajmo i da je veoma lepim odzivom, naša verna publika na najbolji mogući način podržala ovu plemenitu akciju.
Na ulazu u foaje Velike scene, razvodnice su svakom posetiocu poklonile bedž i flajer zahvaljujući kojem su detaljnije mogli da se upoznaju sa ciljevima akcije “Bitka za bebe”.  
Uloge u popularnoj komediji, koja je premijerno izvedena 26. juna 2008. godine, ostvarili su Predrag Ejdus, Radmila Živković, Aleksandar Srećković, Ivana Šćepanović, Branko Vidaković, Aleksandra Nikolić, Olga Odanović, Jelisaveta Seka Sablić, Hadži Nenad Maričić, Radovan Miljanić, Nataša Ninković, Dragan Nikolić, Ivana Žigon i Milan Vučković.
M.B.