Vesti

PRIHOD OD PREDSTAVE "AUTOPUTEM" BIĆE UPLAĆEN ZA OBNOVU POZORIŠTA U VRANjU

26 oktobar 2013

Ansambl Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju gostovao je u subotu 26. oktobra na Sceni "Raša Plaović" sa predstavom "Autoputem", a kompletan prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun tog teatra koji je izgoreo u požaru 2. jula 2012. godine.

„Autoputem“, po tekstu i u režiji Ane Đorđević, jedan je u nizu komada koji se bave temom onoga što se dešava u pozorištu „iza scene“, odnosno, tokom pravljenja predstave.
- Od svega toga publika na kraju može da vidi samo krajnji rezultat, a ostaje uskraćena da zaviri u zbivanja koja obijuju dramatikom koja često prevazilazi značaj i intenzitet drame koja se odvija na sceni. Međutim, specifičnost ove predstave u odnosu na druge koje se bave sličnom temom, sastoji se u tome što se njena priča bavi problemom pravljenja predstave u našoj sredini i u savremenim okolnostima,koja podrazumevaju izrazitu egzistencijalnu, moralnu, i kreativnu krizu, krizu u međuljudskim odnosima, i krizu identiteta mladih generacija, koje više nisu u mogućnosti da nađu mir i sigurnost u gradovima u kojima žive, već se stalno nalaze negde na autoputu, u potrazi za ostvarenjem profesionalnog i ličnog sna - istakla je Ana Đorđević koja je uloge poverila Radmili Đorđević (Nadežda), Kristini Janjić (Anđelka), Mileni Stošić (Snežana), Jeleni Asanović (Milica), Bojanu Jovanoviću (Mali), Draganu Živkoviću (Boriša), Marku Petričeviću (Zdravko) i Nenadu Nedeljkoviću (Strahinja).
M.B.