Vesti

Novi uspeh „Našeg razreda“ – najbolja predstava po oceni stručnog žirija i publike na 43. „Borinim pozorišnim danima“ u Vranju

28 oktobar 2023

Posle velikog uspeha u Banjaluci, predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Naš razred“, po tekstu Tadeuša Slobođaneka, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, trijumfovala je i na 43. Borinim pozorišnim danima u Vranju.

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, osvojila je Nagradu „Borisav Stanković“ za najbolju predstavu, a pripala joj je i Nagrada publike „Radoslav Radivojević“ za najbolju predstavu, sa prosečnom ocenom 4,94.

Podsećamo da je „Našem razredu“ pre nekoliko dana u Banjaluci, na 15. Međunarodnom festivalu glumca „Zaplet“,  dodeljena Nagrada stručnog žirija i Nagrada publike za najbolju predstavu, Vučić Perović je proglašen za najboljeg glumca, a Jelena Blagojević za najbolju mladu glumicu.

Predstava je premijerno izvedena 9. aprila ove godine na Sceni „Raša Plaović“.

Komponovana od četrnaest scena-lekcija, radnja se proteže na sedamdesetak godina, od predvečerja Drugog svetskog rata, do početka ovog veka, a prati živote deset učenika, Jevreja i Poljaka, jednog razreda škole u Poljskoj.