Vesti

Festival "Pozorišno proleće" u Šapcu: Nagrada za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu Ljubomiru Bandoviću i Neli Mihailović, "Balkanski špijun" najbolja predstava po oceni publike

15 april 2019

Na četvrtom Festivalu "Pozorišno proleće", održanom od 8. do 15. aprila, stručni žiri dodelio je Nagradu za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu Ljubomiru Bandoviću i Neli Mihailović za uloge Ilije i Danice Čvorović u "Balkanskom špijunu" koji je osvojio Nagradu publike za najbolju predstavu sa prosečnom ocenom 4, 75.

Stručni žiri kojim je predsedavao slovenački reditelj i pisac Karpo Godina, a članovi su bili glumac Nikola Ristanovski i reditelj dr Petar Kaukov, odluku je doneo jednoglasno.

U takmičarskom programu festivala, osim "Balkanskog špijuna", po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, odigrane su i predstave „Petrijin venac” Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića i u izvođenju Ateljea 212, „Korešpodencija” rađena po tekstu Borislava Pekića u režiji Gorčina Stojanovića i u produkciji Zvezdara teatra, „Veštice iz Salema” Artura Milera u režiji Nikite Milivojevića u scenskom čitanju novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, „Tartif” po motivima Molijerove drame, u režiji Igora Vuka Torbice rađen u koprodukciji  Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, „Hronika palanačkog groblja” bazirana na zbirci pripovedaka Isidore Sekulić, u režiji Ivana Vukovića Kruševačkog pozorišta i Čehovljev „Ujka Vanja” u režiji Egona Savina i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 
M.B.