Вести

НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “А, КО СИ ТИ ?", СА ПОДНАСЛОВОМ "АУТОБИОГРАФИЈА ПРЕДРАГА МИКИЈА МАНОЈЛОВИЋА"

19 јун 2015

Књига "А, ко си ти ?", са поднасловом "Аутобиографија Предрага Микија Манојловића", представљена је у петак 19. јуна на Сцени "Раша Плаовић".
Осим Манојловића, о овом издању, које је саставни део глумачке награде за животно дело "Добричин прстен" коју је добио 2012. године као 28. лауреат тог највишег глумачког признања Удружења драмских уметника Србије (УДУС), говориле су његове колеге Анита Манчић и Горан Јевтић и редитељ Горчин Стојановић.
Књига је настала у сарадњи три саиздавача: УДУС-а, Вукотић медиа и ЈП "Службени гласник", а издавање је делом финансијски омогућило Министарство културе и информисања Србије.
Ова књига није класична монографија, јер је у њој објављено више од 60 интервјуа, које је истакнути глумац дао различитим медијима различитим поводима у последњих 25 година. Манојловић појашњава своје ставове о глуми, позоришту, филму, културним приликама, љубави, пријатељству, о традицији и будућности, о елити, примитивизму...
Посао око приређивања монографије, сакупљања текстуалног материјала и биографских података урадила је мр Јелена Ковачевић, театролог, а финалну верзију књиге уредио је новинар, уредник и издавач Манојло Вукотић, директор Вукотић медиа, са својим сарадницима.
М.Б.