Vesti

NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“ ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGE “A, KO SI TI ?", SA PODNASLOVOM "AUTOBIOGRAFIJA PREDRAGA MIKIJA MANOJLOVIĆA"

19 jun 2015

Knjiga "A, ko si ti ?", sa podnaslovom "Autobiografija Predraga Mikija Manojlovića", predstavljena je u petak 19. juna na Sceni "Raša Plaović".
Osim Manojlovića, o ovom izdanju, koje je sastavni deo glumačke nagrade za životno delo "Dobričin prsten" koju je dobio 2012. godine kao 28. laureat tog najvišeg glumačkog priznanja Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS), govorile su njegove kolege Anita Mančić i Goran Jevtić i reditelj Gorčin Stojanović.
Knjiga je nastala u saradnji tri saizdavača: UDUS-a, Vukotić media i JP "Službeni glasnik", a izdavanje je delom finansijski omogućilo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.
Ova knjiga nije klasična monografija, jer je u njoj objavljeno više od 60 intervjua, koje je istaknuti glumac dao različitim medijima različitim povodima u poslednjih 25 godina. Manojlović pojašnjava svoje stavove o glumi, pozorištu, filmu, kulturnim prilikama, ljubavi, prijateljstvu, o tradiciji i budućnosti, o eliti, primitivizmu...
Posao oko priređivanja monografije, sakupljanja tekstualnog materijala i biografskih podataka uradila je mr Jelena Kovačević, teatrolog, a finalnu verziju knjige uredio je novinar, urednik i izdavač Manojlo Vukotić, direktor Vukotić media, sa svojim saradnicima.
M.B.