Vesti

NA SCENI “RAŠA PLAOVIĆ” ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGE “ISTORIJA SRPSKE ADVOKATURE”

11 februar 2012

Promocija knjige grupe autora „Istorija srpske advokature“ održana je u subotu 11. februara na Sceni „Raša Plaović“.

Na taj način, i zvanično je otpočela saradnja Narodnog pozorišta sa Advokatskom komorom Srbije (AKS) koja je sadržana u okviru Protokola o saradnji. Ovaj dokument, 25. januara ove godine u Muzeju Narodnog pozorišta potpisali su upravnik Nacionalnog teatra Božidar Đurović i predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević.
Knjiga “Istorija srpske advokature” sa podnaslovom “Biografije znamenitih advokata” je četvrti zapis iz pomenute edicije, a obuhvata biografije advokata od nastanka advokature do 2000. godine.
U radu na izradi knjige učestvovali su advokati Veljko Guberina, Živojin Šestić, Nikola Memedović i Željko Fajfrić.
Uvodnu reč na promociji održao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević koji je napomenuo da mu je veoma drago što je predstavljanje ove značajne knjige upriličeno u Narodnom pozorištu – hramu kulture.
Đorđević je najavio da će knjiga “doživljavati i druga, nova i nova, izdanja na polzu i radost naše profesije”.
Na promociji je, između ostalog, i rečeno da su autori smatrali svojom profesionalnom obavezom da izradom ove knjige zaokruže poglavlje istorije svog staleža i tako daju lični doprinos sadržaju proslave 150 godina advokature u Srbiji.
Povodom tog događaja, 25. februara u 12 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta održaće se Svečana akademija, dok će u večernjem terminu (19,30) biti odigrana kultna baletska predstava „Ko to tamo peva“.
M.B.