Вести

НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ОПЕРА ЂОВАНИЈА БАТИСТЕ ПЕРГОЛЕЗИЈА „СЛУЖАВКА ГОСПОДАРИЦА“

26 јун 2016

Премијера комичне опере Ђованија Батисте Перголезија „Служавка господарица“ у продукцији Оперског студија „Борислав Поповић“, одржана је у недељу 26. јуна, у матине термину у подне, на Сцени „Раша Плаовић.
У најпопуларнијој опери тог чувеног и најзначајнијег представника музичког покрета познатог као наполитанска опера буфо, уз клавирску пратњу диригента Дијане Дискић, главне улоге су остварили сопран Софија Пижурица (Серпина) и бас Михаило Шљивић (Уберто).
У представи су учествовали и балетски играчи из Средње балетске школе „Лујо Давичо, Института за уметничку игру и Балетског студија „Дизајн покрета М и М“ - Јакша Филиповац, Владимир Чубрило, Тијана Малик, Катарина Стојковић, Мила Стијак, Марија Вученовић и Франческа Пивко.
Многобројна публика, међу којом је било и доста деце млађег школског узраста, поздравила је комплетну уметничку екипу на крају представе бурним аплаузом.  
Редитељ је Александар Николић, сценограф Мираш Вуксановић, костимограф Катарина Грчић Николић, док је Александар Илић урадио кореографију и сценски покрет.
Представа је припремљена у оквиру пројекта дирекције Опере Народног позоришта у Београду „Опера у школе“ који има за циљ да, кроз едукацију деце о опери и продукцију кратких наслова тематски намењених за децу и младе школског узраста, створи нову публику.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ