Vesti

NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“ PREMIJERNO IZVEDENA OPERA ĐOVANIJA BATISTE PERGOLEZIJA „SLUŽAVKA GOSPODARICA“

26 jun 2016

Premijera komične opere Đovanija Batiste Pergolezija „Služavka gospodarica“ u produkciji Operskog studija „Borislav Popović“, održana je u nedelju 26. juna, u matine terminu u podne, na Sceni „Raša Plaović.
U najpopularnijoj operi tog čuvenog i najznačajnijeg predstavnika muzičkog pokreta poznatog kao napolitanska opera bufo, uz klavirsku pratnju dirigenta Dijane Diskić, glavne uloge su ostvarili sopran Sofija Pižurica (Serpina) i bas Mihailo Šljivić (Uberto).
U predstavi su učestvovali i baletski igrači iz Srednje baletske škole „Lujo Davičo, Instituta za umetničku igru i Baletskog studija „Dizajn pokreta M i M“ - Jakša Filipovac, Vladimir Čubrilo, Tijana Malik, Katarina Stojković, Mila Stijak, Marija Vučenović i Frančeska Pivko.
Mnogobrojna publika, među kojom je bilo i dosta dece mlađeg školskog uzrasta, pozdravila je kompletnu umetničku ekipu na kraju predstave burnim aplauzom.  
Reditelj je Aleksandar Nikolić, scenograf Miraš Vuksanović, kostimograf Katarina Grčić Nikolić, dok je Aleksandar Ilić uradio koreografiju i scenski pokret.
Predstava je pripremljena u okviru projekta direkcije Opere Narodnog pozorišta u Beogradu „Opera u škole“ koji ima za cilj da, kroz edukaciju dece o operi i produkciju kratkih naslova tematski namenjenih za decu i mlade školskog uzrasta, stvori novu publiku.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE