НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА "НАШИ СИНОВИ"

24 јануар 2014

Представа "Наши синови", по драми Војислава Јовановића Марамбоа, у адаптацији и режији Тање Мандић Ригонат, премијерно је изведена 24. јануара на Сцени "Раша Плаовић".

У овој породичној драми са социјалним набојем, улоге су остварили Миодраг Кривокапић (Остоја), Олга Одановић (Христина), Наташа Нинковић (Лена), Милутин Милошевић (Писац, Војислав Јовановић), Ненад Стојменовић (Данило), Бранко Видаковић (Газда Ристо), Предраг Васић (Рајко), Марко Јанкетић (Гиле), Вјера Мујовић (Лепосава), Бранка Петрић (Баба Јована), Зоран Ћосић (Симица, општински послужитељ), Јелена Живковић (Лена), Јелена Благојевић (Драга), Бојана Бамбић (Госпођица Наталија) и Љума Пенов (Госпођица Каравилка).
У средишту радње налазе се две београдске породице - једна са Чубура, друге из Савамале, а основна тема представа усредсређена је на причу о распадању, труљењу и социјалној беди.
„Наши синови“, последњи део Јовановићеве трилогије („Наш зет“ и „Наши очеви“) објављене 1906. године, покрећу бројна питања која кореспондирају и са данашњим временом - како се ослободити од социјалних задатости, како не бити бедан човек у духовном смислу, како остварити личну слободу избора а не повредити друге, како ватру индивидуализма распалити а у њој не сагорети, побунити се а у бунту не бити деструктиван и аутодеструктиван, како се остварити у судару старовремених, традиционалних кодова и изазова новог времена...
Актере ове драме о дубоком раслојавању друштва, урушавању средње и богаћењу нове класе, публика је на крају представе наградила дуготрајним и снажним аплаузом.
Драматург је Славко Милановић, сценографију је креирао Александар Денић, костиме Олга Мрђеновић, док је редитељка била задужена и за избор музике.
У сарадничкој екипи су и Љиљана Мркић Поповић (лектор), Анђелија Тодоровић (сценски покрет), Зоран Јерковић (дизајн звука), Милорад Јовановић (продуцент), Јасмина Урошевић (организатор), Саша Танасковић (инспицијент) и Гордана Перовски (суфлер).
М.Б. 

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Представе