Вести

НАГРАДА "НАТАША БОШКОВИЋ" ПРИПАЛА ГРУПНОЈ НУМЕРИ ИЗ ПРЕДСТАВЕ "КОПЕЛИЈА" ЗА ДЕОНИЦУ ПОД НАЗИВОМ "СВАНИЛДИНЕ ПРИЈАТЕЉИЦЕ"

18 октобар 2016

Награда "Наташа Бошковић", коју Удружење балетских уметника Србије (УБУС) додељује за најбољу интерпретацију класичног или неокласичног стила у области балетске уметности припала је групној нумери из представе "Копелија" за деоницу под називом "Сванилдине пријатељице".
Добитнице награде су Душанка Каличанин, Бранкица Мандић, Ада Распор, Миља Русић, Татјана Татић, Сања Нинковић, Јованка Зарић, Маргарита Черомухина, Дејана Златановски и Стефани Ли Голдхан.
Одлуку је донео жири у саставу Светозар Адамовић, Марија Стојаковић и Ристо Михић.
Признање ће бити уручено на свечаности која ће се одржати у недељу 23. октобра (14,00) у фоајеу Друге галерије Народног позоришта у Београду.
Том приликом, УБУС ће доделити и Награду "Димитрије Парлић" за најбоље кореографско остварење премијерно изведено у току једне позоришне сезоне, Специјалнунаграду за иновативни приступ у области савременог плесног театра, Награду "Смиљана Мандукић" за најбољу плесну интерпретацију у области савремене уметничке игре и Награду за животно дело.
М.Б.