Vesti

NAGRADA "NATAŠA BOŠKOVIĆ" PRIPALA GRUPNOJ NUMERI IZ PREDSTAVE "KOPELIJA" ZA DEONICU POD NAZIVOM "SVANILDINE PRIJATELjICE"

18 oktobar 2016

Nagrada "Nataša Bošković", koju Udruženje baletskih umetnika Srbije (UBUS) dodeljuje za najbolju interpretaciju klasičnog ili neoklasičnog stila u oblasti baletske umetnosti pripala je grupnoj numeri iz predstave "Kopelija" za deonicu pod nazivom "Svanildine prijateljice".
Dobitnice nagrade su Dušanka Kaličanin, Brankica Mandić, Ada Raspor, Milja Rusić, Tatjana Tatić, Sanja Ninković, Jovanka Zarić, Margarita Čeromuhina, Dejana Zlatanovski i Stefani Li Goldhan.
Odluku je doneo žiri u sastavu Svetozar Adamović, Marija Stojaković i Risto Mihić.
Priznanje će biti uručeno na svečanosti koja će se održati u nedelju 23. oktobra (14,00) u foajeu Druge galerije Narodnog pozorišta u Beogradu.
Tom prilikom, UBUS će dodeliti i Nagradu "Dimitrije Parlić" za najbolje koreografsko ostvarenje premijerno izvedeno u toku jedne pozorišne sezone, Specijalnunagradu za inovativni pristup u oblasti savremenog plesnog teatra, Nagradu "Smiljana Mandukić" za najbolju plesnu interpretaciju u oblasti savremene umetničke igre i Nagradu za životno delo.
M.B.