Вести

„Опера - вечна музика“, сцене из опера у извођењу ансамбла Опере Народног позоришта, 16. јуна (20,00) на Великој сцени

14 јун 2021

Ансамбл Опере Народног позоришта у Београду одржаће у среду 16. јуна на Великој сцени (20,00) програм „Опера – вечна музика“ са сценама из опера „Слепи миш“, „Трубадур“, „Евгеније Оњегин“, „Љубавни напитак“, „Мадам Батерфлај“, „Кавалерија рустикана“, „Фауст“ и „Кармен“. 

Под диригентском управом Ђорђа Станковића, у режији Ане Григоровић, и уз Хор Опере наступиће солисти Жељка Здјелар, Ненад Јаковљевић, Иванка Раковић Крстоношић, Александар Стаматовић, Јанко Синадиновић и Миодраг Д. Јовановић. 

Клавирска пратња Срђан Јараковић и Невена Живковић и оргуље Татјана Шчербак.

Програм је тако конципиран  да се у складу са епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање правила изведу сегменти из опера, односно читаве  сцене са костимираним солистима и члановима хора на сцени.

На овај  начин наши уметници настоје и истрајавају у намери да својој верној публици врате представе које су саставни део актуелног репертоара Опере.

Улазнице могу да се купе на благајни Народног позоришта и online https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.