Vesti

„Opera - večna muzika“, scene iz opera u izvođenju ansambla Opere Narodnog pozorišta, 16. juna (20,00) na Velikoj sceni

14 jun 2021

Ansambl Opere Narodnog pozorišta u Beogradu održaće u sredu 16. juna na Velikoj sceni (20,00) program „Opera – večna muzika“ sa scenama iz opera „Slepi miš“, „Trubadur“, „Evgenije Onjegin“, „Ljubavni napitak“, „Madam Baterflaj“, „Kavalerija rustikana“, „Faust“ i „Karmen“. 

Pod dirigentskom upravom Đorđa Stankovića, u režiji Ane Grigorović, i uz Hor Opere nastupiće solisti Željka Zdjelar, Nenad Jakovljević, Ivanka Raković Krstonošić, Aleksandar Stamatović, Janko Sinadinović i Miodrag D. Jovanović. 

Klavirska pratnja Srđan Jaraković i Nevena Živković i orgulje Tatjana Ščerbak.

Program je tako koncipiran  da se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje pravila izvedu segmenti iz opera, odnosno čitave  scene sa kostimiranim solistima i članovima hora na sceni.

Na ovaj  način naši umetnici nastoje i istrajavaju u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere.

Ulaznice mogu da se kupe na blagajni Narodnog pozorišta i online https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.