Vesti

Na Velikoj sceni izvedene scene iz opera „Don Đovani“, „Don Paskvale“, „Toska“ i „Bal pod maskama“

5 jun 2021

Scene iz opera „Don Đovani“, „Bal pod maskama“, „Toska“ i „Don Paskvale“ pod nazivom "Čarobni napitak", izvedene su 5. juna na Velikoj sceni.
 
Ovaj operski događaj uz učešće solista i Orkestra Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, predstavio je segmente iz pomenutih opera.

Program je bio koncipiran tako da su se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje pravila izvodili segmenti iz opera, odnosno čitave  scene sa kostimiranim solistima i Orkestrom na sceni.

Iz Mocartovog „Don Đovanija“, izveden je prvi i drugi čin uz učešće Vladimira Andrića, Sofije Pižurice i Gavrila Rabrenovića, dok su u scenama iz drugog čina opere „Bal pod maskama“ Đuzepea Verdija nastupili Jasmina Trumbetaš Petrović, Dušan Plazinić i Ljubodrag Begović.

U nastavku ovog događaja Ana Rupčić, Janko Sinadinović, Vuk Matić i Pavle Žarkov izveli su scenu iz prvog čina Pučinijeve „Toske“, a samo finale programa bilo je rezervisano za Donicetijevog „Don Paskvala“, treći čin, sa Vladimirom Andrićem i Dragoljubom Bajićem.

Na ovaj način naši umetnici nastoje i istrajavaju u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.