Вести

Oперетa “Слепи миш” у продукцији Факултета музичке уметности и Факултета примењених уметности

2 април 2024

Нова поставка оперете “Слепи миш” Јохана Штрауса Млађег, у режији Владана Ђурковића, биће премијерно изведена 3. априла, на Великој сцени Народног позоришта у Београду, са почетком у 19.30 часова.

Комплетна продукција ове узбудљиве приче, која прати комичне заплете и љубавне интриге у Бечу, увијене у сјајну музику, поверена је студентима два уметничка факултета - музичке и примењених уметности. Оперски студио, Мешовити хор и Симфонијски оркестар Факултета музичке уметности, под диригентском палицом маестра Србољуба Динића, оживеће магични Беч деветнаестог века, а ово ће за њих бити јединствена прилика да своје дугогодишње интензивно уметничко школовање крунишу правом, професионалном продукцијом на даскама Народног позоришта. 

За визуелни део представе побринули су се студенти одсека за сценографију и костимографију Факултета примењених уметности, тако да ће публика имати прилику да се сусретне са новим, свежим приступом овом делу. 

За посетиоце је приређена и изложба костима студената ФПУ, у простору Музеја Народног позоришта. 
 
Декан ФМУ, Љиљана Несторовска, изразила је своју подршку овом пројекту, истичући висок ниво ангажмана студената и квалитет интерпретације. 

“Сјајно је и неопходно да наши студенти Соло певања добију прилику за практичну примену свог знања. Мислим да то није само велика ствар за студенте, већ и за нашу музичку јавност, којој се они на овај начин приказују у најбољем светлу, као нове, будуће звезде. Сарадња са Факултетом примењених уметности и подршка Народног позоришта немерљиво доприносе квалитету целог пројекта”, рекла је Несторовска. 

Наступају: Марко Костић (Габријел фон Ајзенштајн), Данијела Поповић (Розалинда), Милица Лолић (Адел), Стефан Петковић (Др. Фалке), Анђела Симић (Принц Орлофски), Иван Голубовић (Франк), Стеван Каранац (Алферд), Матија Арнаутовић (Др. Блинд), Милица Жижић (Ида), Јован Симеуновић, ФДУ (Фрош).