Вести

ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА 145. СЕЗОНЕ, НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАН ОПЕРСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ

29 јун 2014

Поводом завршетка 145. сезоне у Народном позоришту, у недељу 29. јуна, на Великој сцени, одржан је оперски Гала концерт у режији Иване Драгутиновић Маричић.
За диригентским пултом смењивали су се Ана Зорана Брајовић, Ђорђе Станковић и Зорица Митев Војновић, а на програму, који је отворен Увертиром из Вердијевог "Набука", биле су арије, дуети и хорови из познатих опера.
На Гала концерту, уз Оркестар и Хор Опере, наступили су прваци и солисти Опере Народног позоришта у Београду Сузана Шуваковић Савић, Душан Плазинић, Јасмина Трумбеташ Петровић, Наташа Јовић Тривић, Ана Рупчић Петровић, Александра Ангелов, Миодраг Д. Јовановић, Владимир Андрић, Александар Стаматовић, Љубодраг Беговић, Драгољуб Бајић, Александар Дојковић, Светлана Несторов, Милош Ђуричић, Александар Пантелић, Иванка Раковић Крстоношић, Татјана Митић, Данило Стошић, Стефан Павловић и гости Драгана Поповић и Љубомир Поповић.
Публика у препуној сали уживала је у мелодијама из "Кавалерије Рустикане", "Фигарове женидбе", "Травијате", "Риголета", "Севиљског берберина", "Холанђанина луталице", "Љубавног напитка", "Пајаца", "Кармен", "Набука", "Тоске", "Аиде"...
Сценографију је урадила Невенка Видак, док је за видео дизајн био задужен Петар Антоновић.
Нова сезона Народног позоришта у Београду, 146. по реду, биће отворена у среду 1. октобра.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ