Vesti

POVODOM ZAVRŠETKA 145. SEZONE, NA VELIKOJ SCENI ODRŽAN OPERSKI GALA KONCERT

29 jun 2014

Povodom završetka 145. sezone u Narodnom pozorištu, u nedelju 29. juna, na Velikoj sceni, održan je operski Gala koncert u režiji Ivane Dragutinović Maričić.
Za dirigentskim pultom smenjivali su se Ana Zorana Brajović, Đorđe Stanković i Zorica Mitev Vojnović, a na programu, koji je otvoren Uvertirom iz Verdijevog "Nabuka", bile su arije, dueti i horovi iz poznatih opera.
Na Gala koncertu, uz Orkestar i Hor Opere, nastupili su prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Suzana Šuvaković Savić, Dušan Plazinić, Jasmina Trumbetaš Petrović, Nataša Jović Trivić, Ana Rupčić Petrović, Aleksandra Angelov, Miodrag D. Jovanović, Vladimir Andrić, Aleksandar Stamatović, Ljubodrag Begović, Dragoljub Bajić, Aleksandar Dojković, Svetlana Nestorov, Miloš Đuričić, Aleksandar Pantelić, Ivanka Raković Krstonošić, Tatjana Mitić, Danilo Stošić, Stefan Pavlović i gosti Dragana Popović i Ljubomir Popović.
Publika u prepunoj sali uživala je u melodijama iz "Kavalerije Rustikane", "Figarove ženidbe", "Travijate", "Rigoleta", "Seviljskog berberina", "Holanđanina lutalice", "Ljubavnog napitka", "Pajaca", "Karmen", "Nabuka", "Toske", "Aide"...
Scenografiju je uradila Nevenka Vidak, dok je za video dizajn bio zadužen Petar Antonović.
Nova sezona Narodnog pozorišta u Beogradu, 146. po redu, biće otvorena u sredu 1. oktobra.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE