Vesti

Operski koncert „Viva Verdi i Verdijeve heroine", održan na Velikoj sceni

12 novembar 2020

Koncert Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom „Viva Verdi i Verdijeve heroine", održan je 12. novembra na Velikoj sceni.

Uz klavirske pratnje Gleba Gorbunova i Milivoja Veljića, nastupili su prvaci Opere Sanja Kerkez, Ivan Tomašev, Snežana Savičić Sekulić, Aleksandar Stamatović, Janko Sinadinović, solisti Dragutin Matić, Ljubica Vraneš, Ljubodrag Begović i Jana Cvetković (polaznica Operskog studija „Borislav Popović").

Na koncertu, u režiji Ane Grigorović, učestvovali su i članovi Orkestra (dirigent Đorđe Pavlović) koji su otvorili program Uvertirom i potpurijem iz „Travijate“, kao i članovi Hora Opere Narodnog pozorišta. Pod dirigentskom upravom Đorđa Stankovića, otpevali su jednu od najpoznatijih melodija XIX veka i celokupnog Verdijevog stavarlaštva – „Hor Jevreja“, iz trećeg čina „Nabuka“.  

U okviru programa izvedene su i arije i dueti iz opera „Rigoleto“, „Don Karlos“, „Magbet“, „Bal pod maskama“, „Aida“, Trubadur“, „Otelo“...

Ovo je treći iz serije tematskih koncerata u novembru - prvi „Viva Pučini“, održan je 4. novembra, potom je usledio „Viva Mocart“, a 21. novembra biće izvedeni „Najlepši ljubavni dueti i arije iz operskog repertoara Narodnog pozorišta“.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.