Вести

Повратак оперских представа на сцену Народног позоришта: сцене из опера „Аида“, „Кармен“, „Боеми“ и „Трубадур“, 8. маја у 19,30 часова на Великој сцени

5 мај 2021

У сценама  из опера „Аида“, „Кармен“, „Боеми“ и „Трубадур“ под симболичним називом „NESSUN DORMA... SUONA LA MUSICA DIVINA“ (НИКО НЕ СПАВА...СВИРА БОЖАНСКА МУЗИКА), наступиће  ансамбл Опере  8. маја у 19,30 часова на Великој сцени. 

Овај оперски догађај уз учешће солиста, Оркестра и Хора Опере Народног позоришта, под диригентском управом Дејана Савића и у режији Иване Драгутиновић Маричић, представиће  сегменте  из поменутих опера.

После Вердијеве „Травијате“, која је изведена  22. априла као прва оперска представа у целини са целокупним солистичким ансамблом, Хором и 17 чланова Оркестра,  након паузе од 14. месеци настале услед избијања пандемије корона вируса, ансамбл Опере Народног позоришта наставља да се прилагођава актуелној ситуацији у складу са мерама које прописује Кризни штаб.

На овај  начин наши уметници настоје и истрајавају у намери да својој верној публици врате представе које су саставни део актуелног репертоара Опере.

Програм је тако конципиран  да се у складу са епидемиолошком ситуацијом и уз  поштовање правила изведу сегменти из опера, односно читаве  сцене са костимираним солистима, члановима Хора и Оркестром на сцени.

Из Вердијеве „Аиде“, биће изведен други и трећи чин, уз учешће Ане Рупчић, Александра Стаматовића и Наташе Јовић Тривић, а из Бизеове „Кармен“, трећи чин, са Александром Ангелов, Иванком Раковић Крстоношић, Иваном Живадиновић и Невеном Бриџен.

У наставку овог догађаја Душан Плазинић и Александра Стаменковић извешће сцену из првог чина Пучинијевих „Боема“, док је само финале програма резервисано за сцене из првог чина опере „Трубадур“ Ђузепеа Вердија где ће наступити  Ненад Јаковљевић, Јасмина Трумбеташ Петровић, Драгутин Матић, Душан Плазинић и Исидора Стевановић.

Улазнице могу да се купе на благајни Народног позоришта и онлајн https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.