Vesti

Povratak operskih predstava na scenu Narodnog pozorišta: scene iz opera „Aida“, „Karmen“, „Boemi“ i „Trubadur“, 8. maja u 19,30 časova na Velikoj sceni

5 maj 2021

U scenama  iz opera „Aida“, „Karmen“, „Boemi“ i „Trubadur“ pod simboličnim nazivom „NESSUN DORMA... SUONA LA MUSICA DIVINA“ (NIKO NE SPAVA...SVIRA BOŽANSKA MUZIKA), nastupiće  ansambl Opere  8. maja u 19,30 časova na Velikoj sceni. 

Ovaj operski događaj uz učešće solista, Orkestra i Hora Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Dejana Savića i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, predstaviće  segmente  iz pomenutih opera.

Posle Verdijeve „Travijate“, koja je izvedena  22. aprila kao prva operska predstava u celini sa celokupnim solističkim ansamblom, Horom i 17 članova Orkestra,  nakon pauze od 14. meseci nastale usled izbijanja pandemije korona virusa, ansambl Opere Narodnog pozorišta nastavlja da se prilagođava aktuelnoj situaciji u skladu sa merama koje propisuje Krizni štab.

Na ovaj  način naši umetnici nastoje i istrajavaju u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere.

Program je tako koncipiran  da se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz  poštovanje pravila izvedu segmenti iz opera, odnosno čitave  scene sa kostimiranim solistima, članovima Hora i Orkestrom na sceni.

Iz Verdijeve „Aide“, biće izveden drugi i treći čin, uz učešće Ane Rupčić, Aleksandra Stamatovića i Nataše Jović Trivić, a iz Bizeove „Karmen“, treći čin, sa Aleksandrom Angelov, Ivankom Raković Krstonošić, Ivanom Živadinović i Nevenom Bridžen.

U nastavku ovog događaja Dušan Plazinić i Aleksandra Stamenković izvešće scenu iz prvog čina Pučinijevih „Boema“, dok je samo finale programa rezervisano za scene iz prvog čina opere „Trubadur“ Đuzepea Verdija gde će nastupiti  Nenad Jakovljević, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragutin Matić, Dušan Plazinić i Isidora Stevanović.

Ulaznice mogu da se kupe na blagajni Narodnog pozorišta i onlajn https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.