Вести

Представи „Очеви и оци" Народног позоришта у Београду три награде на 8. „Буциним данима“

30 септембар 2023

На осмом Позоришном фестивалу „Буцини дани“ у Александровцу, представа Народног позоришта у Београду „Очеви и оци“, по роману Слободана Селенића, у драматизацији Кате Ђармати и режији Вељка Мићуновића, освојила је три награде. 

Једногласним одлукама стручног жирија којим је председавала глумица Александра Јанковић, а чланови су били редитељка Kсенија Kрнајски и глумац Борис Миливојевић, Награда за најбољу женску улогу додељена је Вањи Ејдус (Елизабета), Сена Ђоровић (Нанка) је освојила „Златно зрно“ за глумачку бравуру, а Александар Вучковић (Михајло) „Златно зрно“ за најбољег младог глумца.

Позоришни фестивал „Буцини дани“ осмислила је пре десет година група ентузијаста и позоришних прегалаца са мисијом да се сачува успомена на Милосава Буцу Мирковића, позоришног критичара, књижевника и есејисту. 

За релативно кратко време фестивал се, пре свега, захваљујући промишљеним селекцијама позиционирао на театарској мапи Србије уз подршку верне позоришне публике, која из године у годину испуњава салу до последњег места у александровачком Дому културе.
 

Галерија