Vesti

Predstavi „Očevi i oci" Narodnog pozorišta u Beogradu tri nagrade na 8. „Bucinim danima“

30 septembar 2023

Na osmom Pozorišnom festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu, predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Očevi i oci“, po romanu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati i režiji Veljka Mićunovića, osvojila je tri nagrade. 

Jednoglasnim odlukama stručnog žirija kojim je predsedavala glumica Aleksandra Janković, a članovi su bili rediteljka Ksenija Krnajski i glumac Boris Milivojević, Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Vanji Ejdus (Elizabeta), Sena Đorović (Nanka) je osvojila „Zlatno zrno“ za glumačku bravuru, a Aleksandar Vučković (Mihajlo) „Zlatno zrno“ za najboljeg mladog glumca.

Pozorišni festival „Bucini dani“ osmislila je pre deset godina grupa entuzijasta i pozorišnih pregalaca sa misijom da se sačuva uspomena na Milosava Bucu Mirkovića, pozorišnog kritičara, književnika i esejistu. 

Za relativno kratko vreme festival se, pre svega, zahvaljujući promišljenim selekcijama pozicionirao na teatarskoj mapi Srbije uz podršku verne pozorišne publike, koja iz godine u godinu ispunjava salu do poslednjeg mesta u aleksandrovačkom Domu kulture.
 

Galerija