Vesti

Ljubomir Bandović dobitnik Nagrade “Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na 36. Nušićevim danima u Smederevu

23 april 2019

Nagrada “Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na 36. “Nušićevim danima” u Smederevu pripala je Ljubomiru Bandoviću za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi “Balkanski špijun”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat.

U fokusu nove verzije čuvene Kovačevićeve drame, koja je premijerno izvedena 1. oktobra prošle godine na Sceni „Raša Plaović“, nalazi se tema društvene paranoje, medijska propaganda, proizvodnja straha i neprijatelja, u čiju strukturu je upletena dokumentarna građa iz raznih srpskih medija, a svaki lik predstavlja paradigmu određenih stanja, profila, tendencija...

U podeli su i Nela Mihailović (Danica Čvorović), Dušanka Glid Stojanović (Đura, Ilijina sestra bliznakinja), Katarina Marković (Sonja Čvorović), Milutin Milošević (Podstanar) i Vanja Milačić (Spikerka). 

Ovogodišnji festival, u selekciji dramskog pisca i reditelja Bratislava Brace Petkovića, održan je od 18. do 23. aprila u Centru za kulturu Smederevo.
M.B.