Vesti

Slobodi Mićalović Plaketa "Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje

24 oktobar 2017

Na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast”, održanim u Kučevu, plaketa “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Sloboda Mićalović, za ulogu Frenki u predstavi “Frenki i Džoni”, rađenoj u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Somborskog pozorišta.

Odluku je doneo Umetnički savet u sastavu -  diplomirana istoričarka umetnosti Ljiljana Jović, magistar primenjenih umetnost Bojan Veljković i profesor srpskog jezika i književnosti Aleksandar Stanković.

- Raskošnim talentom i suverenom igrom, Sloboda gradi karakterni lik koji savladava strahove i neuspehe šaljući poruku i ohrabrenje publici da prava ljubav nikada ne kasni – navedeno je u obrazloženju odluke o nagradi.

Priznanje će biti uručeno u Narodnom pozorištu u Beogradu, u terminu koji će naknadno biti objavljen.

Romantična komedija „Frenki i Džoni“, po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Mek Nelija, u režiji Tee Puharić, premijerno je izvedena 15. aprila 2016. godine na Sceni „Raša Plaović“.

U tom komadu o dvoje autsajdera, usamljenika u srednjim godinama, koji su emotivno oštećeni i drže gard prema ljubavi, ali, ipak, pokušavaju da se oslobode predrasuda i vrate nadu da ljubav može da se dogodi u bilo kojim godinama, ulogu Džonija tumači Igor Đorđević.
M.B.