Vesti

GLUMICI NATAŠI NINKOVIĆ URUČENA PLAKETA "ŽANKA STOKIĆ"

8 februar 2013

Plaketa "Žanka Stokić" koju je Nataša Ninković dobila za ulogu u predstavi „Ljubavna pisma“ Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Nebojše Bradića, uručena je u petak 8. februara u Nacionalnom teatru u Beogradu.

Priznanje za najbolje glumačko ostvarenje 11. Glumačkih svečanosti „Žankini dani“, koji su održani od 17. do 21. oktobra 2012. godine u Rabrovu, uručeno je na Sceni "Raša Plaović" posle završetka predstave "Heda Gabler" u kojoj prvakinja Narodnog pozorištu u Beogradu tumači naslovnu ulogu.
Ona je plaketu primila iz ruku Svetlane Kuzmanović, predsednice Udruženja građana "Žanka Stokić" iz Rabrova.
Čitajući obrazloženje odluke Umetničkog saveta Glumačkih svečanosti, gospođa Kuzmanović je, između ostalog, navela da je Nataša Ninković pokazala ”veliku originalnost u izvođenju, uspešno se transformišući kroz tri potpuno različita ženska lika”.
Ona je glumici poželela da nakon ove plakete dobije još mnogo nagrada i istakla da bi volela da prva među njima bude "Velika Žanka", priznanje koje dodeljuju Narodno pozorište, Večernje novosti i Grad Požarevac.
Svetlana Kuzmanović je dodala da je Udruženje građana "Žanka Stokić" ove godine za tu prestižnu glumačku nagradu predložilo upravo Natašu Ninković.
M.B.