ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ИНТЕРАКТИВНА КОНЦЕРТНА ПРЕДСТАВА "КРСТАРЕЊЕ СА МАРИНОМ"

24 новембар 2013

Концертна представа за децу и родитеље под називом Крстарење са Марином на "Броду 3 у 1“, чији је аутор пијанисткиња Марина Милић Апостоловић, премијерно је изведена на Сцени "Раша Плаовић“.

Тема премијерног крстарења било је "Чојство и јунаштво". Капетан брода кроз свет Баха, Бетовена, Његоша, св. Стефана Дечанског, цара Константина, Грига и Шопена, повео је публику по различитим земљама, кроз векове, али их је и подучио разноврсним врлинама...
Концепт интерактивних концертних представа је постављен у Лондону 2001.године где је оцењен као до сада нигде виђен концепт приближавања уметности деци.
Ово је свеобухватни образовни програм идеалан за децу од 5 до 15 година. Кроз игру, радост, забаву, квиз знања и активно учествовање у програму, публика проширује знање из историје, географије, балета, класичне музике, сликарства, али је подстакнута и на здрав начин живота, исхране, неговање врлина и добрих навика.
Део концертног крстарења обухватио је и коктел у Фоајеу Народног позоришта, одржан после представе, на коме су се капетан и посада појавили у униформама, а први официри, уметници солисти, у атрактивним костимима у којима су наступили на програму крстарења.
Представу је режирао Александар Николић.
М.Б.