Vesti

PREMIJERNO IZVEDENA INTERAKTIVNA KONCERTNA PREDSTAVA "KRSTARENjE SA MARINOM"

24 novembar 2013

Koncertna predstava za decu i roditelje pod nazivom Krstarenje sa Marinom na "Brodu 3 u 1“, čiji je autor pijanistkinja Marina Milić Apostolović, premijerno je izvedena na Sceni "Raša Plaović“.

Tema premijernog krstarenja bilo je "Čojstvo i junaštvo". Kapetan broda kroz svet Baha, Betovena, Njegoša, sv. Stefana Dečanskog, cara Konstantina, Griga i Šopena, poveo je publiku po različitim zemljama, kroz vekove, ali ih je i podučio raznovrsnim vrlinama...
Koncept interaktivnih koncertnih predstava je postavljen u Londonu 2001.godine gde je ocenjen kao do sada nigde viđen koncept približavanja umetnosti deci.
Ovo je sveobuhvatni obrazovni program idealan za decu od 5 do 15 godina. Kroz igru, radost, zabavu, kviz znanja i aktivno učestvovanje u programu, publika proširuje znanje iz istorije, geografije, baleta, klasične muzike, slikarstva, ali je podstaknuta i na zdrav način života, ishrane, negovanje vrlina i dobrih navika.
Deo koncertnog krstarenja obuhvatio je i koktel u Foajeu Narodnog pozorišta, održan posle predstave, na kome su se kapetan i posada pojavili u uniformama, a prvi oficiri, umetnici solisti, u atraktivnim kostimima u kojima su nastupili na programu krstarenja.
Predstavu je režirao Aleksandar Nikolić.
M.B.