Вести

Прослављени италијански модни креатор, дизајнер и костимограф Ренато Балестра посетио Народно позориште у Београду

14 фебруар 2018

Прослављени италијански модни креатор, дизајнер и костимограф, Ренато Балестра, који ових дана борави у Београду, у организацији Модне агенције „Фабрика“, посетио је 14. фебруара Народно позориште.

Ова икона модне индустрије и једно од највећих имена из првих генерација модних гуруа, у друштву својих сарадника, састао се са управником Народног позоришта Дејаном Савићем.

Тема разговора била је премијерна обнова легендарне Росинијеве „Пепељуге“, која је планирана за 25. април на Великој сцени.

Подсећања ради, господин Балестра је дизајнирао костиме за чувену поставку те опере која је под управом маестра Дејана Савића, у режији Јагоша Марковића, са Јадранком Јовановић у насловној улози, већ на премијери 1998. године заслужила епитет историјске представе.

Посетиоци премијерне обнове и репризе „Пепељуге“ имаће то задовољство да осим ове оперске бајке, виде на сцени Народног позоришта и најновију колекцију великог мајстора.

Осим тога, Балестра ће у Националном театру креирати костиме и за нову кореографску поставку „Лабудовог језера“ Петра Иљича Чајковског, чија се премијера очекује током 2019. године.
М.Б.

Галерија