Vesti

Proslavljeni italijanski modni kreator, dizajner i kostimograf Renato Balestra posetio Narodno pozorište u Beogradu

14 februar 2018

Proslavljeni italijanski modni kreator, dizajner i kostimograf, Renato Balestra, koji ovih dana boravi u Beogradu, u organizaciji Modne agencije „Fabrika“, posetio je 14. februara Narodno pozorište.

Ova ikona modne industrije i jedno od najvećih imena iz prvih generacija modnih gurua, u društvu svojih saradnika, sastao se sa upravnikom Narodnog pozorišta Dejanom Savićem.

Tema razgovora bila je premijerna obnova legendarne Rosinijeve „Pepeljuge“, koja je planirana za 25. april na Velikoj sceni.

Podsećanja radi, gospodin Balestra je dizajnirao kostime za čuvenu postavku te opere koja je pod upravom maestra Dejana Savića, u režiji Jagoša Markovića, sa Jadrankom Jovanović u naslovnoj ulozi, već na premijeri 1998. godine zaslužila epitet istorijske predstave.

Posetioci premijerne obnove i reprize „Pepeljuge“ imaće to zadovoljstvo da osim ove operske bajke, vide na sceni Narodnog pozorišta i najnoviju kolekciju velikog majstora.

Osim toga, Balestra će u Nacionalnom teatru kreirati kostime i za novu koreografsku postavku „Labudovog jezera“ Petra Iljiča Čajkovskog, čija se premijera očekuje tokom 2019. godine.
M.B.