Vesti

PROSLAVLjENI RUSKI SOPRAN LjUBOV KAZARNOVSKAJA POSETILA NARODNO POZORIŠTE

23 mart 2015

U okviru saradnje koju Ruski dom u Beogradu želi da uspostavi sa vodećim kulturnim institucijama u Srbiji, u Beogradu je boravila Ljubov Kazarnovskaja, poznati sopran iz Moskve. Ova stalna i rado viđena gošća skoro svih velikih svetskih operskih scena, od njujorškog Metropolitena preko Državne opere u Beču pa do Kovent Gardena u Londonu, održala je kratak i, uprkos kasne najave, odlično posećen majstorski kurs na Sceni „Raša Plaović“, radeći sa solistima i mladim vokalnim solistima nacionalne Opere i Operskog studija „Borislav Popović“.
Među polaznicima, pored članova Narodnog pozorišta, bili su i solisti SNP iz Novog Sada, studenti FMU i drugi zainteresovani operski solisti i studenti.
Saradnja koju imaju nameru da ustanove Narodno pozorište i Ruski dom, baziraće se na protokolu o regulisanju međusobnih odnosa i predstavljaće bazu sa niz akcija na planu afirmacije ruske i srpske umetnosti ne samo na polju opere.
Sa gđom Kazarnovskajom je dogovoreno da ona, već do kraja sezone, održi veliki i blagovremeno najavljen i organizovan masjstorki kurs interpretacije u Narodnom pozorištu, otvoren za sve zainteresovane.
Ujedno će njena umetnička agencija obratiti posebnu pažnju na talentovane umetnike iz naše kuće i sa naših prostora, omogućavajući im prostora i angažmana za dalje usavršavanje i napredak u velikim operskim kućama i produkcijama širom Evrope.

Na slici:

V.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić
Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Suzana Šuvaković Savić
Istaknuta ruska operska umetnica Ljubov Kazarnovskaja